Derfor skal du have en Stelton termokande

Du er sandsynligvis på udkig efter en Stelton termokande. Og det kan jeg sagtens forstå, at du er. Stelton er med sine 50 år på bagen blevet til skandinaviens foretrukne mærke inden for køkkenartikler. Specielt deres termokander, som er designet af anerkendte designere, har danskerne og resten af Norden taget godt imod.

Hvis du gerne vil høre mere om termokander fra Stelton og samtidig gerne vil se alle deres serier, så bør du blive på vores side. Det næste stykke tid vil jeg nemlig tage fat i netop termokander fra Stelton, og råde dig til hvilken du bør vælge. Hvis du ikke har tid til at få et overblik over alle termokanderne, så kan du allerede nu købe din termokande via linket herunder:

Se udvalget af Stelton termokander her

Hvorfor vælge en Stelton termokande?

Stelton introMed over 50 års eksistens har Stelton været et forbillede for mange andre mærker, der forsøger at sælge termokander i Danmark. En ting er bare sikkert. Stelton har lige fra starten af været et dominerende brand og har solgt et stort antal succesfulde termokander.

Stelton samarbejder derudover med nogle af nordens bedste designere, heriblandt Arne Jacobsen, Erik Magnussen og HolmbäckNordentoft. Kendetegnene ved Steltons termokander er kvalitet, design, innovation og bæredygtighed. Disse 4 områder mestrer Stelton bedre end noget andet brand.

Lad mig give dig et eksempel på en termokande der har alle Steltons kendetegn “i sig”. Jeg vil gerne tage fat i den velkendte EM77-serie, som for nylig havde 38 års fødselsdag. For at være helt præcis designede Erik Magnussen termokanden tilbage i 1977, og i 2005 blev der lanceret et redesign af kanden.

I løbet af disse 38 år er kanden blevet solgt flere millioner gange. Det gør kanden til Steltons bedst sælgende designerprodukt nogensinde! Steltons EM77 termokande har også modtaget mange forskellige priser. Blandt andet “Den danske designpris: klassikerprisen 2007”, “iF design award 1992” og “ID-prisen 1977”. Men udover priser så klarer termokanden sig også rigtig godt i praksis. Stelton har lavet en officiel test af termokanden, der viser, at termokanden har en gennemsnitstemperatur på over 80 grader efter 6 timer. Jeg vil lige tilføje, at der ikke findes ret mange termokander, som kan holde en så høj gennemsnitstemperatur i så lang tid. Det anbefales desuden, at varme drikke drikkes ved en temperatur på omkring 70 grader.

Den høje temperatur er også et resultat af, at der bliver brugt nogle gode, solide og holdbare materialer. Det gælder sådan set alle Steltons termokander. Derudover findes deres termokander i mange forskellige farver, og der er noget for enhver smag.

Jeg tror ikke, jeg behøver at fortælle mere om, hvorfor du bør købe en stelton termokande. Lad mig i stedet vise dig deres forskellige termokander.

Stelton EM77 termokande

Den første termokande er den verdenskendte EM77 kande, som jeg også fortalte om lige før.

Hvis du er på udkig efter en lækker termokande, der har det hele, så bør du overveje denne serie. Designet er sammen med materialer og kvalitet topprioritet.

Termokanden blev som sagt designet i 1977 og redesignet i 2005, hvor termokanden blev lanceret i flere forskellige materialer og farver. Pt. findes EM77-serien i 3 forskellige udgaver:

 • Soft: den klassiske termokande
 • Stål: et nyt og moderne skud på stammen fra Stelton
 • 0,5: en mindre og mere kompakt termokande

Fælles for alle udgaver er, at kvaliteten er i top. Det eneste der er forskel på, er materialerne og størrelserne.

Classic

em77-sortHer har vi fat i den klassiske EM77 termokande, som var Erik Magnussens første udgave i serien. Det er og bliver en klassiker og er stadig blandt de bedst sælgende termokander på markedet.

Termokanden har et skruelåg og en vippeprop.

 • Designet af Erik Magnussen
 • Findes i sort, soft sort, lime, brun, grå, blå, pastelblå, råhvid, hvid, safran, rød, river, moss, baltic blue og patinagrøn
 • Lavet af ABS kunststof og glasindsats
 • Kapacitet på 1 liter
 • 2 års garanti
 • Måler 30 cm i højde og 10,5 cm i diameter

Køb termokanden her

Stål og cobber

em77-soelvStål- og cobberudgaven er som navnet også antyder en udgave af EM77 termokanden i 3 forskellige stål- og cobbermaterialer. Farverne er mere skrigende og moderne, end de hidtil har været, og udgaven er blevet velmødt af danskerne.

Prisen er rykket et hak opad, og jeg tror, det har noget at gøre med, at stålmaterialerne er dyrere end de materialer, der bliver brugt i den klassiske udgave.

Husk på at alle EM77 termokanderne har de samme funktioner. Der er blot blevet lavet om på materialerne i dette tilfælde. Stål- og cobberudgaven er altså stadig med vippeprop og skruelåg.

 • Designet af Erik Magnussen
 • Findes i stål, messing, mirror, kobber
 • Lavet af rustfrit stål med metal og glasindsats
 • Kapacitet på 1 liter
 • 2 års garanti
 • Måler 30 cm i højde og 10,5 cm i diameter

Køb termokanden her

0,5 liter

em-0-5-sortHvis du søger en mindre og mere kompakt termokande, så vil jeg kraftigt anbefale 0,5 liters-udgaven. Jeg har selv denne udgave og er utrolig glad for den. Den er praktisk at have med på farten, og samtidig med det kan den sagtens bruges derhjemme.

Igen er den i det velkendte design af Erik Magnussen og med vippeprop og skruelåg. Akkurat som i de andre udgaver. Den eneste forskel her er størrelsen.

0,5 udgaven findes både i de materialer, vi kender fra den klassiske serie. Dog findes 0,5 termokanden også i en ståludgave. Denne ståludgave er lavet af 18/8 rustfrit stål og glasindsats.

 • Designet af Erik Magnussen
 • Findes i sort, hvid og stål
 • Lavet af ABS kunststof og glasindsats
 • Kapacitet på 0,5 liter
 • 2 års garanti
 • Måler 21 cm i højde og 10,5 cm i diameter

Køb termokanden her

Stelton Kontra termokande

kontra-termokande-1I 2012 blev Stelton Kontra termokande designet, og samme år var det muligt at købe den i butikkerne.

Designet er meget anderledes i forhold til EM77-serien. Jeg synes Kontra termokanden har et moderne look samtidig med, at den fører mig tilbage til formerne, der blev brugt i 50´erne. Jeg må sige, at Troels Seidenfaden (designeren af denne Kontra termokande) har gjort et godt stykke arbejde.

Han har formået sammenstøbe nutidens design med de klassiske 50´er former hvilket er resulteret i et lækkert elegant og moderne design.

Ser man på det praktiske, har kanden et skruelåg, man åbner for, når der skal skænkes varme drikke. Låget lægger man ikke ret meget mærke til, og Troels har virkelig formået at få låget til at forsvinde sammen med resten af kanden.

 • Designet af Troels Seidenfaden
 • Findes i stål
 • Lavet af poleret rustfrit stål
 • Kapacitet på 1 liter
 • 2 års garanti
 • Måler 14 cm i bredde, 30,5 cm i højde og 9 cm i dybde

Køb termokanden her

Stelton Emma termokande

Emma-serien er Steltons nyeste skud på stammen og er af gode grunde allrede blevet en utrolig populær serie. Designet er meget anderledes i forhold til de tidligere termokander, og det bygger på et autentisk og nordisk udtryk.

Personligt er jeg helt vild med termokanden, og jeg synes at HolmbäckNordentoft (designerne bag Emma-serien) har lavet en fantastisk serie.

Hanken er af bøgetræ, og det er meningen, at det skal give udtryk for en nordisk signatur. Derudover må man sige, at designet er meget enkelt, og farverne er ligeledes også rolige.

Emma-serien har desuden vundet flere priser: “Red Dot Design Award 2014” og “iF Product Design Award 2014”. Emma-serien blev forresten lanceret i 2013.

Emma kaffekande

emma-kaffe-2Emma-serien består blandt andet af to forskellige termokander. Den ene har vi fat i her, og det er simpelthen en decideret kaffekande. Kaffekanden er i et slankt design og i rustfrit stål.

Som man også kan se på billedet, har kaffekanden en højglanslakering. Jeg synes, at den effekt får kanden til at se en smule mere lækker ud.

Emma kanden har et klik-låg, som vi også kender fra mange andre termokander. Den er også nem at bruge og rigtig nem at rengøre. Løse dele kan faktisk komme i opvaskemaskinen.

 • Designet af HolmbäckNordentoft
 • Findes i lyseblå og grå
 • Lavet af rustrit stål, plast og bøgetræ
 • Kapacitet på 1,2 liter
 • 2 års garanti
 • Måler 24,5 cm i højde og 13 cm i diameter

Køb termokanden her

Emma tekande

emma-te-2Hvis du er på udkig efter en lækker tekande i et nordisk design, så bør du i stedet overveje denne tekande. Den minder rigtig meget om ovenstående kaffekande og er også lavet af de samme materialer. Forskellen er, at designet ikke er fuldkommen det samme, og derudover er der også forskel på kapaciteten.

Denne tekande har plads til højest 1 liter væske. Det er ikke er ret meget mindre end 1,2 liter, som kaffekanden kan indeholde.

Som du også kan se, er denne termokande lidt mere buttet end kaffekanden. Personligt synes jeg ikke, at det gør spor. Tvært imod. Kanden er stadig udstyret med en hank af bøgetræ. Tekanden har også et filter, der kan lukke tebladene af, når man mener, de har trukket sig nok.

Der er ikke så meget andet at sige om denne tekande. Jeg kan varmt anbefale den, og det er bestemt både en af markedets bedste men også en af markedets flotteste tekander.

 • Designet af HolmbäckNordentoft
 • Findes i lyseblå og grå
 • Lavet af rustrit stål, plast og bøgetræ
 • Kapacitet på 1 liter
 • 2 års garanti
 • Måler 18,5 cm i højde og 14 cm i diameter

Køb termokanden her

Spørgsmål, kommentarer eller lignende

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller lignende, så skal du være mere end velkommen til at kommentere herunder. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde din næste Stelton termokande.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.