Honeywell bordventilator
Her ses en Honeywell bordventilator

Det er sommer. Du sidder indenfor og nærmest hiver efter vejret. Tro mig – jeg har selv stået i samme situation. Det eneste du kan gøre er at få fat i enten en bordventilator, gulvventilator eller en tårnventilator. Bordventilatoren er den mest fleksible ventilator. Du kan let flytte rundt på den, da den ikke fylder ret meget. Du kan både have den stående i udestuen om dagen og flytte den op på værelset om aftenen.

Sidste år ledte jeg efter en bordventilator. Jeg havde simpelthen fået nok af at svede foran computerskærmen på mit hjemmekontor. Problemet var, at jeg ikke vidste, hvad jeg helt præcist skulle lede efter. Som så mange andre vidste jeg ingenting om ventilatorer. Men undervejs lærte jeg de forskellige modeller og mærker at kende. Jeg havde kontakt til mange forskellige forhandlere, og til sidst havde jeg prøvet samtlige af markedets bordventilatorer. Siden da har jeg holdt mig opdateret og har af den grund en stor viden inden for ventilatonsmaskiner.

Jeg vil gøre det let for dig at vælge din bordventilator. Du skal ikke ud i den samme langvarige proces, som jeg var i. Så derfor har jeg valgt at skrive denne guide til valg af bordventilator. Jeg vil først og fremmest fremhæve markedets bedste bordventilatorer. Dem har jeg selv testet, og de er alle 4 virkelig gode. Så hvis du vælger en af dem, er du sikret en bordventilator, der holder i rigtig lang tid. Hvis du har tid til mere, så vil jeg også fortælle dig om, hvad du skal være opmærksom på ved køb af en bordventilator. Og til sidst vil jeg nævne nogle gode mærker, du altid kan regne med.

Men hvis du ikke har tid til at læse om bordventilatorer, så er det bare om at vælge en af de 4 produkter, jeg har udvalgt. Jeg har med vilje fundet nogle til forskellige priser, så der er noget for enhver smag. Fælles for dem alle er, at du ikke kan gå galt i byen med dem 🙂

Markedets bedste bordventilatorer

Honeywell HT-900E

Honeywell bordventilator 2
Honeywell HT-112E

Honeywell bordventilator
GEAR Bordventilator Amy

Stadler Q ventilator

Stadler q ventilator
FORHANDLERWupti (altid billigst)Wupti (altid billigst)Wupti (altid billigst)Wupti (altid billigst)
PRIS399 ,-399 ,-599 ,-1199 ,-
BESKRIVELSEEn smart lille og kompakt bordventilator. Du kan også montere den på væggen, hvis du har lyst til det.

Den har et lydniveau på 39 dB hvilket er meget lidt. Den støjer altså ikke ret meget.

Den har 3 forskellige ventilationshastigheder, og dens blade har en diameter på 18 cm.
Hvis du er på udkig efter en mellemstor bordventilator, så bør du i stedet købe denne Honeywell HT-112E.

Først og fremmest har dens blade en diameter på 30 cm.

Lydniveauet er til gengæld en smule højere (63 dB), men den støjer altså ikke ret meget. Jeg har selv denne ventilator og er meget glad for den.
Her har vi fat i et lidt dyrere produkt. Denne ventilator fra GEAR har et virkelig lækkert design og er lavet af nogle gode, solide og robuste materialer.

Den har 3 hastigheder og en drejefunktion. Drejefunktion er rigtig lækker at have, hvis man gerne vil have luft rundt i hele lokalet.
Hvis du søger en eksklusiv ventilator, så er den her mit bedste bud. Det er en designventilator fra Stadler, som er virkelig god.

Designmæssigt er den unik, men kvaliteten er også virkelig god. Lydniveauet er på 44 dB (ikke ret meget), og den har 3 hastigheder.
LINKKøb her!Køb her!Køb her!Køb her!

Hvilken bordventilator skal jeg vælge?

Hvis du har mod på at blive klogere på, hvordan du vælger den rigtige bordventilator – så læs videre.

GEAR bordventilator
Den moderne GEAR ventilator

Design

For nogle er design rigtig vigtigt. For andre er det ubetydeligt. Men det er vigtigt, at du tager stilling til, om din bordventilator skal have et lækkert design. Hvis den skal det, så skal du også bruge flere penge på den. Hvis du ikke vægter design ret højt, kan du til gengæld få fat i nogle rigtig billige og gode ventilatorer.

Mærker som f.eks. Dyson, GEAR og Stadler er kendt for deres flotte og unikke design. Så det vil være oplagt at kigge efter deres bordventilatorer.

Personligt har jeg det sådan, at designet ikke er altafgørende. Men samtidig med det skal ventilatoren kunne stå fremme, når jeg får gæster på besøg. Så jeg har fundet en rigtig god og billig bordventilator, som ser acceptabel ud (jeg har en Honeywell HT-112E bordventilator).

Behov og krav

Det næste step er de behov og krav, du har til din bordventilator. Jeg havde en del behov og krav, som betød meget for mit valg. Prøv selv at tage stilling til følgende:

Størrelse: er det okay, at din bordventilator er stor og lidt klodset? Eller skal den være lille, fleksibel og kunne tages med rundt i huset? For mig var det vigtigt, at jeg kunne tage den med rundt i huset. Af den grund valgte jeg også en ventilator i en mellemstørrelse.

Funktioner: har du brug for en ventilator med en masse forskellige funktioner, eller skal den bare kunne blæse med en og samme hastighed? De ventilatorer der findes idag har mange forskellige funktioner. Jo flere funktioner du har brug for, des mere koster din ventilator også. De mest kendte funktioner er drejefunktionen, timerfunktionen, hastighedsfunktionen og fjernbetjeningen. Da jeg købte min bordventilator, skulle den bare have nogle få ventilationshastigheder, og så skulle jeg kunne dreje den.

Støj: det sidste du skal tage stilling til under behov og krav, er ventilatorens støj. Er det okay, at den støjer en smule, eller skal den være lydløs? Her begynder priserne at stige, hvis man vil have en meget lydløs ventilator. For mig var det rigtig vigtigt, at den ikke støjede ret meget. Jeg fandt heldigvis en ventilator, som nærmest ikke støjer.

Pris

Det er selvfølgelig også vigtigt at gøre op med sig selv, hvor meget man har lyst til at investere i en bordventilator. Nu har du allerede fået et indblik i, hvad der er med til at hæve prisen på en ventilator. Det er for eksempel antallet af funktioner og et lavt støjniveau.

aircondition
Aircondition i Danmark kan ikke betale sig

Bordventilator kontra aircondition- og klimaanlæg

Hvis man sammenligner udgifter ved køb af en bordventilator kontra udgifter ved køb af rigtig aircondition, så er der meget stor forskel. Først og fremmest koster en ventilator ikke nær så meget som et aircondition- og klimaanlæg. Det er ofte 10-20 gange dyrere at købe sådan et anlæg frem for en ventilator.

Dernæst skal man også tænke på de løbende udgifter. Det kan være i form af reparation, strømforbrug, defekte dele og lignende. Når man har et aircondition- og klimaanlæg, er der mange af disse udgifter. Hvis man køber en helt almindelig ventilator, så er det kun strømforbruget, man skal tænke på.

I og med at vi lever i Danmark, så synes jeg, det vil være spild af penge at investere i et klimaanlæg. Det er måske 2 måneder om året, man får brug for det, og derfor synes jeg ikke, det kan betale sig.

Mærker du bør gå efter

Dyson: før jeg begyndte at beskæftige mig med ventilatorer, kendte jeg godt til Dyson. Men jeg har altid forbundet Dyson med støvsugere. Aldrig med ventilatorer. Det viser sig, at Dyson laver nogle rigtig lækre ventilatorer, og designmæssigt er de helt unikke. Deres ventilatorer er også ret dyre. Men hvis man vil have nogle af markedets absolut bedste ventilatorer, så kan jeg kun anbefale at kigge på Dysons produkter.

Honeywell: Honeywell er et af mine favoritmærker. Jeg har desuden også selv deres HT-112E bordventilator. Deres produkter er altid af virkelig høj kvalitet, og samtidig med det er deres design rigtig godt. Deres ventilatorer har altid mange gode funktioner, og støjniveauet er altid lavt. Det bedste af et hele er, at deres produkter ikke er overpriced, som mange andre designprodukter er. De sælges til nogle gode priser og er alle pengene værd.

Duracraft: Duracraft er et amerikansk mærke, som på mange måder minder om Honeywell. Priserne er altid acceptable, og den kvalitet du får er rigtig god. Duracraft laver ikke ret mange bordventilatorer. De fokuserer mere på gulv- og tårnventilatorer.

Stadler: Stadler er et hollandsk mærke, der er meget kendte for at lave unikke designs. De har nogle virkelig lækre designs, og hvis jeg skulle smide mine penge efter et designprodukt, så vil jeg smide dem efter en bordventilator fra Stadler. Deres designs minder meget om vores nordiske design. De gør ofte brug af træ og lignende materialer.

GEAR: GEAR har ligesom Stadler også slået sig fast via deres designs. GEAR´s ventilatorer er bare billigere end Stadlers. Deres designs er meget specielle, som du også kan se på den kobber ventilator, jeg viste længere oppe på siden. Men der er ingen tvivl om, at de laver nogle af verdens bedste ventilatorer.

Se udvalget af bordventilatorer

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål, kommentarer, erfaringer eller noget helt andet? Du er mere end velkommen til at skyde en kommentar afsted herunder. Hvis du fyrer spørgsmål afsted til os, så vil vi svare dig inden for højest 1 dag.