Jagtstol

Som jæger er det altafgørende at have et god jagtstol. Den skal være holdbar, fleksibel og samtidig behagelig at sidde på.

Der findes rigtig mange jagstole på markedet, og her på siden vil vi kigge nærmere på de bedste. Du vil også få tips og tricks til hvordan du vælger den perfekte stol.

Valg af jagtstol

Typer

Overordnet set skelner man mellem tre typer stole. Lad os kigge lidt nærmere på de forskellige typer og se hvad der er godt og skidt ved dem:

rygsækstolRygsækstol

Personligt ser jeg denne type som den absolut bedste jagtstol. Navnet giver sig selv. Der er tale om en rygsæk, som altså også har en stol i sig. Så når du er ude på jagt, så kan du hurtigt tage rygsækken af, og sætte dig på stolen. Du kan se et billede af en rygsækstol her ude til højre.

Ved at have en rygsækstol, behøver du ikke at bære rundt på en ekstra stol eller at bruge plads på sådan en. Det er helt klart fordelen. Ulempen er til gengæld at disse rygsække kan være ret dyre.

3-benet jagtstol3-benet jagtstol

Den klassiske 3-benet jagtstol er helt klart den type, som er mest brugt. Først og fremmest fordi man sidder meget behageligt på den. Men også fordi den er så fleksibel og let at have med at gøre.

Sidst men ikke mindst er den billig. Den eneste ulempe er, at den kan give pladsproblemer i rygsækken. Jeg bruger dog også selv en 3-benet stol, og jeg kan ikke klage over den.

Almindelig stolhavestol jagtstol

Den sidste type er en helt almindelig stol. Den minder meget om en havestol, da man sidder forholdsvis tilbagelænet i den. Ulempen er at den ikke er praktisk at have med at gøre. Den fylder en del, og du kan ikke skyde fra den.

Til gengæld er den meget behagelig at sidde på, og så koster den ikke ret meget. Jeg vil dog ikke anbefale den til jagt. Så vil jeg hellere vælge en af de to andre typer.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.