Haglgevær

haglgeværLeder du efter et nyt haglgevær? I så fald er du havnet det helt rigtige sted. Jeg vil her på siden guide dig til at finde dit næste haglgevær.

Valg af haglgevær

Det allerførste du skal tage højde for i forbindelse med valget af haglgeværet er, om du er nyjæger eller erfaren jæger. Hvis du er nyjæger bør du købe et haglgevær, som kan bruges til alle jagtformer.

Skæftelængde

Er du mellem 160 og 185 centimeter høj, så bør du ikke have problemer med at bruge et normalt haglgevær. Men det er alligevel en god idé, at du tjekker længden efter.

Det gør du ved at lade våbnet pege op mod himlen. Du skal nu have plads til to fingre mellem din næse og din tommelfinger på skæftet. Hvis der er det, så har du valgt en rigtig størrelse.

O/U eller S/S

Om du vælger over/under eller side by side er en smagssag. Jeg kan kun anbefale dig, at prøve begge, inden du endeligt vælger. De fleste skyder med side by side, da geværet er lettere og dermed nemmere at kontrollere.

Kaliber & kammerlængde

Hvis du er nyjæger, så skal du uden tvivl starte ud med enten en kaliber 12/70 eller en 12/76. Ved at vælge det, får du et meget stort udvalg af patroner. Patroner må gerne være kortere end kammerlængden – men aldrig længere. Så hvis du vælger en kaliber 12/76 behøver du slet ikke at tænke på patronernes størrelse.

Haglammunition

For at undgå anskydninger er det super vigtigt af du får valgt den rigtige ammunition. Ser vi på patronerne, så skal den indeholde så mange hagl at dyret rammes i de vitale organer. Men udover at have mange hagl i sig, så skal patronen også kunne sende dem kraftfuldt nok.

Problemet med valget af patronen er bare, at små patroner har mange hagl i sig, men ikke så meget kraft. Og tilfældet er modsat ved store patroner. Derfor anbefaler jeg at du skal kigge på hvert enkelt dyr, og tage en beslutning af patronen derudfra.

Det er selvfølgelig en god ide at teste patronerne inden du køber dem.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.