HAY barstol i tidløst design

Hay intro
HAY´s populære About a Stool serie

HAY har taget os alle med storm. Ikke kun her i Danmark. De har i den grad også taget resten af verden med storm. Selvom brandet kun har eksisteret siden 2002, så har de fra dag 1 formået at sætte sig på markedet.

Eftersom du besøger denne side, går jeg ud fra, du er på udkig efter en barstol. – Og det kan jeg sagtens forstå, du er. Det er altid praktisk at have en barstol i hjemmet. Barstolen er perfekt til samtalekøkkenet, hvor familien samles. Derudover kan den også bruges, hvis børnene skal deltage i madlavningen. Sidst men ikke mindst giver en barstol også mulighed for, at gæsterne kan følge med i madlavningen. Med andre ord kan barstole bruges hvor som helst – når som helst.

Sagen er bare den, at der findes et hav af barstole. Materialerne er forskellige, kvaliteten er forskellig, farver og designs er forskelligt, og komforten er forskellig. Overordnet set er det et ret uoverskueligt marked. Jeg er selv stor (med stort S!) tilhænger af HAY´s barstole og kan til enhver tid anbefale dem. I denne artikel vil jeg derfor tage fat i barstole fra HAY. Jeg vil først fortælle dig, hvorfor du bør vælge en HAY barstol. Derefter viser jeg dig alle HAY´s barstole. Så vil jeg også fortælle dig om nogle vigtige kriterier ved køb af barstole, og til sidst vil jeg fortælle dig, hvorfor du skal, og hvor du kan købe din HAY barstol online

KarenMit navn er Karen. Jeg er 29 år gammel og skriver blandt andet om design her på siden. Jeg har 8 års erfaring inden for branchen og betegner derfor mig selv som en ekspert inden for området. Jeg håber, du vil læse med her på siden.

Hvis du ikke har tid til at læse om HAY barstole, så kan du allerede nu gå til det komplette udvalg:

Se udvalget af HAY barstole her

Hvorfor vælge en HAY barstol?

HAY, som først blev grundlagt i 2002, har ikke kun taget Danmark med storm. Mange andre nærliggende lander kender i den grad også til HAY, og specielt deres barstole er populære blandt rigtig mange designelskere.

Der er mange gode grunde til at vælge en HAY barstol. Først og fremmest er HAY kendt for deres unikke designs. Deres designs bærer præg af nytænkning, anderledes koncepter, kvalitetsmaterialer og nogle gode ideer. Der er derudover også lagt et stort fokus på kvalitet og et godt håndværk. HAY arbejder både sammen med med nye og veletablerede designere. Fælles for dem alle er dog, at der er tale om nogle af verdens bedste og mest kreative personer. Når jeg om lidt går igang med at vise dig de forskellige barstole, vil du med sikkerhed finde en du synes om. HAY´s serier af barstole adskiller sig nemlig fra hinanden, og af den grund er der noget for enhver smag.

En anden grund til at HAY er så kendt, er fordi, deres produkter ikke er ret dyre. De sælger kvalitetsmøbler til overkommelige priser. På den måde har alle mulighed for at nyde godt af HAY´s produkter.

Ser man på komforten, så skiller HAY´s barstole sig også ud fra mange andres. I alle deres serier af barstole har jeg kun oplevet meget høj komfort. I alle deres barstole kan man sidde naturligt, behageligt og tilbagelænet – uden at det føles forkert.

HAY´s barstole

Nu vil jeg tage fat i samtlige barstole fra HAY. Jeg vil skrive om ideerne bag stolene, om stolenes design, og derudover vil jeg også linke til danmarks billigste og mest troværdige online forhandlere.

About a Stool

About a stool barstolDenne barstol er en del af HAY´s About a Chair serie. Hele ideen med denne serie er lave nogle meget enkle og simple stole. Som du kan se på billedet, er det også lykkedes. Barstolen er uden tvivl en meget smuk stol i et minimalistisk design, hvor hver en detalje er sat i fokus. Det mangfoldige design gør også barstolen til en af HAY´s mest populære. About a Stool passer altså ind til langt de fleste hjem.

Designeren bag stolen er Hee Wellings. Hee Wellings formål med denne stol var blandt andet at udvikle en stol med høj komfort. På intet tidspunkt har han gået på kompromis med kvaliteten, og det betyder også, at du får en lækker barstol, som i princippet har det hele: unikt design, høj komfort, god kvalitet og funktionalitet.

About a Stool findes i en høj og en lav størrelse. Den høje størrelse er selvfølgelig en barstol, samtidig med at den lave version er en almindelig stol.

Bredde: 50 cm
Dybde: 48 cm
Højde: 75/86

Køb barstolen her

Copenhague

Copenhague barstolVi har her fat i en noget anderledes barstol. Det er også to hæderlige fyre, der står bag designet. Det er nemlig de franske Bouroullec brødre, Ronan og Erwan, der står bag denne unikke barstol. Det var i anledning af et redesgin af Københavns Universitet, at denne serie blev en realitet. Af den grund blev serien selvfølgelig også navngivet noget i retning af København, nemlig Copenhague.

I serien finder du både en træstol, denne barstol og et utal af borde. Bouroullec brødrene har lagt stor vægt på, at barstolen ikke skal forbindes med de traditionelle institutioner. Derimod vil de gerne have, at man føler sig hjemme, når man sidder i stolen. Jeg har selv haft mulighed for at bruge/prøve alle barstole fra HAY, og jeg er overrasket over, hvor behagelig den er at sidde på. Specielt fordi den ser lidt “hård” ud.

Copenhague barstolen findes i formspændt krydsfinér i klar lak, mat lak og bejdset eg. Derudover kan stellet også fås i to forskellige højder (65 cm / 75 cm)

Bredde: 49 cm
Dybde: 51 cm
Højde: 75/86

Køb barstolen her

Hee

Hee barstolDenne Hee barstol er i den grad også værd at kigge på. Igen har vi fat i den anerkendte designer, Hee Welling, der også har designet About a Chair serien. Welling har i denne stol valgt et mere skrøbeligt udseende, men der holdes stadig en rød tråd.

Denne stol passer ind til rigtig mange hjem, og specielt unge er vilde med stolen. Stolen passer også rigtig godt ind i unge boliger, i og med at den har det rette look. Stolen findes i to forskellige højder (65 cm og 75 cm) og findes i mange forskellige farver: armygrøn, beige, racing green, rust, hvid, sort og grå.

Bredde: 35/40 cm
Dybde: 34/47 cm
Højde: 65 eller 75 cm

Køb barstolen her

JW01

HAY JW01JW01 barstolen var en af de første stole, HAY satte i produktion. Designeren, Jakob Wagner, der blandt andre har designet produkter for Stelton, Cappellini og B&O, har valgt at udvikle en enkel og simpel stol. – Og det er han sluppet rigtig godt fra. Selvom det ligner et simpelt møbel, så har Wagner hele vejen igennem haft en perfektionistisk tilgang til designet.

Det svære ved at holde designet enkelt er, at alle detaljer skal være 100% veludført. Der skal med andre ord lægges utrolig meget tid i detaljerne. Wagners flid har resulteret i en fantastisk stol, som ikke bare har et lækkert design. Komforten er i top og kvaliteterne, der er blevet brugt, er nøje udvalgt.

JW01 barstolen findes i pulverlakeret/rustfrit stål, sort bejdset ask og valnøddefiner.

Bredde: 54 cm
Dybde: 49 cm
Højde: 46/78

Køb barstolen her

Komfort, kvalitet og design

Komfort, kvalitet og design er nogle altafgørende faktorer, der er med til at afgøre om en barstol er god eller dårlig. Det er utrolig vigtigt, at din barstol er komfortabel at sidde på. Når jeg er ude at kigge på møbler, er det altid komforten, der er førsteprioritet. Du skal huske på, at barstolen vil blive brugt hver eneste dag. Det vil derfor være ærgerligt at købe en stol, man ikke sidder godt på.

Kvaliteten er også utrolig vigtig. Hvis barstolen ikke er lavet af de rigtige materialer, så er barstolen simpelthen ikke værd at bruge penge på. For en helt almindelig forbruger kan det selvfølgelig være svært at gennemskue, hvad god kvalitet er. Nu har jeg som sagt arbejdet i branchen i 8 år. Jeg har solgt RIGTIG mange barstole, og jeg har aldrig haft negative henvendelser fra kunder, der har købt HAY barstole. Derudover har jeg også selv glæden af at have mine egne HAY barstole. Jeg kan derfor varmt anbefale dem.

Design er individuelt fra person til person. Nogle vægter designet utrolig højt, mens andre mildest talt er ligeglade med, hvordan stolene ser ud. De skal bare være behagelige at sidde på. Det er bare vigtigt at huske på, at man sagtens kan finde et godt designprodukt, som samtidig er behagelig at bruge. Vi har jo et eksempel lige her. HAY´s barstole er i nogle fantastiske designs. Samtidig med det er de meget komfortable. Så hvis du gerne vil slå to fluer med et smæk – så køb en HAY barstol.

Derfor skal du købe din HAY barstol online

Der er mange gode grunde til at handle på nettet. Først og fremmest er det afslappende at sidde derhjemme og kigge markedet igennem for barstole. Dernæst oplever du ikke sælgere, som sværmer rundt om dig, i håb om at få dig til at købe det produkt, de tjener flest penge på.

Men bedst af alt så er designprodukter meget billigere at købe på nettet frem for i fysiske butikker. Hvis du for eksempel køber en HAY barstol i en fysisk butik, så vil den mindst være 400 kroner dyrere, end hvis du køber den på nettet. Der er selvfølgelig også forskel på netpriserne. Nogle forhandlere har højere priser end andre. Jeg har dog undersøgt alle netpriserne på HAY´s barstole og har kun linket til den forhandler, der sælger dem billigst.

Se udvalget af HAY barstole her

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.