Bølling bakkebord er stadig “toppen af poppen”

Bølling bakkebord introVi skal tilbage i tiden. Faktisk skal vi helt tilbage til 1963. Det var nemlig i dette år, Hans Bølling udviklede noget magisk. Det såkaldte Bølling bakkebord blev en realitet. Bakkebordet er siden hen blevet et dansk designikon og er blevet solgt i flere tusinde eksemplarer. Bakkebordet passer perfekt ind til stuen, og man kan blandt andet have drinks, en bog, en vase med blomster eller kaffe stående på bordet.

I dette indlæg vil jeg blandt andet fortælle hele historien om Hans Bølling bakkebordet. Jeg vil også vise dig de forskellige varianter, der findes idag. Sidst men ikke mindst vil jeg også henvise til den online forhandler, der sælger bordet til den laveste pris på nettet.

KarenMit navn er Karen. Jeg er 29 år gammel og skriver blandt andet om design her på siden. Jeg har 8 års erfaring inden for branchen og betegner derfor mig selv som en ekspert inden for området. Jeg håber, du vil læse med her på siden.

Hvis du hellere vil købe bordet nu eller gerne vil henvises til den forhandler, der sælger bakkebordet billigst – så klik herunder:

Klik her for at købe/se mere om bakkebordet

Hans Bølling bakkebord

Bølling bakkebordSom ægte designelsker kan man ikke modstå klassiske designikoner. Af den grund kan jeg heller ikke lade være med at elske Hans Bøllings bakkebord. Bakkebordet er så enkelt og simpelt og er alligevel fyldt med personlighed, nærvær, formidable detaljer og lækre materialer.

Jeg synes, at bordet passer ind til alle hjem. Det kan både passe ind til det unge hjem, hvor originalt design normalt bydes velkommen. Men man kan i den grad også lade det i stå i et ældre hjem, hvor ældre møbler finder sted. Bakkebordets design er virkelig mangfoldigt, og dette er også en af grundene til, at Bølling har haft så stor succes med det.

Bølling bakkebord kvalitet

Kvalitet og materialer

Godt håndværk og fleksibilitet er 2 nøgleord, der beskriver bakkebordet rigtig godt. Det er netop et godt håndværk og en fleksibilitet, der hele vejen igennem har været førsteprioritet under udviklingen af  bakkebordet.

Den første prototype af dette Bølling bakkebord blev lavet i hans eget hjem. Det hele foregik nede i kælderen, og bakkebordet blev udformet ved hjælp af en trædrejebænk. Idag bliver bakkebordet desværre ikke udviklet på samme måde. Al produktion og udformning finder sted på BRDR. Krügers eget værksted. BRDR Krügers lægger stor vægt på godt Bølling bakkebord konstruktionhåndværk, og du bør derfor ikke være bekymret for, om kvalitetet eller udformingen er i orden. – For det er den! 🙂

Design, funktionalitet og konstruktion

Hans Bølling udtaler selv, at hans favorit aspekt ved bakkebordet er konstruktionen. Han udtaler også, at det hele går op i en højere enhed. Bakkebordets dele er afhængige af hinanden, og derfor ser Hans Bølling, konstruktionen, som noget helt specielt.

Det tidløse design, der bærer præg af naturlige materialer, er bestemt også med til at gøre bakkebordet til noget helt særligt. Funktionaliteten og fleksibiliteten kan blandt andet ses i de to bakker, der følger med ved køb af bakkebordet. Bakkerne kan man frit dreje og vende for at ændre farve, kontrast og personlighed. Derudover kommer funktionaliteten også til udtryk i bordets træramme. Trærammen kan let foldes sammen, og man behøver ikke værktøj for at gøre det.

Varianter

Indtil 2006 var det kun muligt at få bakkerne i 2 farver (sort og hvid). Men i 2006 lancerede BRDR Krüger et redesign af bakkebordet, og idag er det derfor muligt at vælge imellem et hav af farver og hele 3 forskellige træsorter.

Med andre ord findes bakkerne i følgende farver: sort, hvid, blå, lavendel, lysegrå, grå og mosgrøn. Farverne har det til fælles, at de alle er afslappet af udseende og passer perfekt til de 3 forskellige træsorter.

Bakkebordet kan fås i følgende træsorter: bøg, eg og valnød. Specielt valnød er meget speciel og udfordrende. Det er helt bestemt et modigt valg.

Hvis du trykker på billederne nedenfor, bliver du henvist til danmarks bedste forhandler af Bølling bakkeborde. De har også danmarks laveste priser.

Bølling bakkebord i bøg
Bølling bakkebord i bøg

Bølling bakkebord egetræ
Bølling bakkebord i egetræ

Bølling bakkebord valnød
Bølling bakkebord i valnød

Klik her for at købe/se mere om bøllings bakkeborde

Bag om Hans Bølling

Hans BøllingHans Bølling blev født i 1931, i Brabrand vest for Århus. Han blev allerede færdig på Kunsthåndværkerskolen som 18-årig. Med andre ord har han altid haft en idé om, at det var håndværk, der skulle blive levevejen.

Nogle år senere mødte han Søs, som han senere giftede sig med. Det var faktisk svigerfaderen, som opfordrede Bølling til at blive arkitekt. Bølling fulgte rådet men skulle først igennem 3 år i lære som tømrer, hvorefter han tog på bygmesterskole. Efter bygmesterskolen satte han kurs mod Johan V. Spreckelsens afdeling på Kunstakademiets arkitektskole. Det var i 1960, han blev optaget på arkitektskolen.

Da Bølling fik sin eksamen på arkitektskolen, fik han sin egen tegnestue og begyndte at arbejde sammen med Axel Wanscher. Andre personer kom også ind i billedet, men i 1985 flyttede Bølling tegnestuen til Charlottenlund, hvilket stadig er Bøllings nuværende adresse.

Tilfældighedernes spil

I 1963 sad Bølling en dag sammen med Torben Ørskov og spiste frokost. Torben manglede et bakkebord til sin virksomhed og spurgte derfor, om Bølling ikke kunne designe sådan et, når han fik tid til det.

Torben fortalte, at det skulle være sammenklappeligt, være let at sende til kunder, og det skulle også kunne tages med på tur.

Bølling fik med det samme en idé til bakkebordet og brugte den næste tid på at snedkerere bakkebordet. Ingen tegning og intet at gå ud fra. Kun billedet af bordet der svævede rundt i Bøllings hoved.

Allerede dagen efter ham og Torben havde snakket sammen, havde Bølling en prototype klar. Torben var vild med bordet og fik sat gang i produktion. Det var starten på det unikke Bølling bakkebord.

Idag er det BRDR. Krügers, der står for at fremstille og forhandle bakkebordet. Som allerede nævnt blev der i 2006 lanceret et redesign således, at moderne farver også får mulighed for at blive en del af bakkebordet.

Hvor skal jeg købe bakkebordet?

Først og fremmest skal du købe dit Bølling bakkebord på nettet. Det skal du gøre, fordi det er langt billigere at købe bakkebordet på nettet frem for i en fysisk butik. Hvis du køber det i en fysisk butik, vil du opleve at priserne er mindst 4-500 kroner højere, end de er på nettet.

Derudover får du leveret bakkebordet til døren efter et par dage. Du behøver ikke selv at bruge tid på at finde en fysisk forhandler, der har bordet hjemme på lager. Jeg anbefaler, at du køber dit Bølling bakkebord hos Designdelicatessen. Designdelicatessen er danmarks mest troværdige online møbelforhandler. Derudover sælger de Bølling bakkebordet til danmarks laveste pris.

Klik her for at besøge designdelicatessen

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.