Lad en barberkost færdiggøre arbejdet

Hvis du ligesom tusindvis af andre danske mænd er i tvivl om, hvilken barberkost du bør købe, så har du her en komplet guide til valg af din næste barberkost. Guiden er skrevet af Philip, som til daglig driver sin egen barbersalon. Han har flere års erfaring i bagagen og kan derfor guide dig langt bedre end nogen anden. Philip, ordet er dit!

Hvorfor overhovedet bruge en barberkost?

Tak fordi jeg må være med til at gøre de danske mænd klogere på barberkoste. Først og fremmest bliver jeg ofte spurgt om, hvorfor man overhovedet har brug for en barberkost. Derfor synes jeg, at du bør vide, hvorfor du skal overveje en barberkost under barbering. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til det.

Kort fortalt sørger en barberkost for, at du får en bedre barbering. Kosten skummer cremen op, hvorefter du fordeler skummet i dit ansigt – ved hjælp af din barberkost. Fordelen ved sådan en kost er, at dit barberprodukt trænger optimalt ind i huden (skægstubbene) hvilket resulterer i en tættere barbering.

Se udvalget af barberkoste

Valg af skaft

Når du vælger dit skaft, bør du udelukkende vælge det ud fra designet, og hvordan det lægger i hånden. Skafte findes i utallige materialer, og skaftets ydeevne afhænger ikke af materialet. Derudover er det som nævnt også meget vigtigt, at skaftet lægger godt i hånden. Det er dig, der skal bruge det, og af den grund skal det selvfølgelig være behageligt at bruge.

Valg af børstehår

Der findes forskellige hår, som bliver brugt til barberkoste. Nogle er billigere end andre. Kvaliteten er ikke den samme, og man kan godt mærke forskel på, hvilke hår der bliver brugt. Derfor skal du også overveje valg af børstehår. Det er meget vigtigt.

Syntetiske hår

Syntetiske hår er noget af det billigste, man kan finde. Hårene er lavet af syntetiske fibre og minder rigtig meget om ægte grævlingehår. De ser lige sådan ud, men kvaliteten minder også meget om grævlingehår. Grævlingehår er selvfølgelig mere eksklusivt og mere lækre end disse syntetiske hår.

Men hvis man søger et alternativ, så vil jeg varmt anbefale en barberkost med syntetiske hår. Specielt for førstegangskøbere er det et godt valg, da prisen er forholdsvis lav.

Svinehår

Svinehår er det billigste man kan finde på markedet. Kendetegnet ved disse hår er, at de er hårde i forhold til syntetisk hår og grævlingehår. Svinehår bliver dog blødere, som tiden går. Svinehår har svært ved at holde vandet i sig, og det er måske dér, hårtypen adskiller sig fra mængden af andre.

Grævlingehår

Grævlingehår er pt. det ypperste inden for barberkoste. Faktisk er prisen til at overkomme, og jeg må sige, at kvaliteten ikke findes bedre i andre hårtyper. Grævlingehår er den bedste hårtype til at holde på vandet.

Pris

Priserne spænder fra få hundrede kroner og til op over flere tusinde kroner. Med andre ord er der stor prisforskel på barberkoste. Det er dog på ingen måde nødvendigt at smide flere tusinde kroner efter en barberkost, da kvaliteten/ydeevnen ikke ændrer sig ret meget, når vi er oppe i det prisleje. Til gengæld er der stor forskel på kvaliteten ved barberkoste, der sælges til under 1000 kroner.

Du bør gøre op med dig selv, hvor mange penge du er villig til at bruge på sådan et produkt. Jeg anbefaler de fleste at finde en barberkost til omkring 500 kroner, da du derved er sikker på, at kvaliteten er i orden. Hvis du finder en barberkost til 200 kroner, kan du ikke forvente ret meget af den. Det ville også være synd at spilde 200 kroner på en dårlig barberkost. Du kan lige så godt købe god kvalitet fra starten af.

Mærker

Der findes en række mærker, som jeg kan anbefale. Du skal forresten holde dig fra supermarkeder, når du skal købe din barberkost.

Njord: Njord er faktisk et dansk mærke, som de seneste år har haft meget stor succes med salg af plejeprodukter. Specielt deres barberkoste er værd at lægge mærke til.

Parker: Parker er et forholdsvis gammelt mærke, der siden 1973 har solgt nogle fantastiske produkter inden for denne branche. Deres barberkoste er af virkelig god kvalitet, og designet er altid super fedt.

Baxter of California: Skønhedsmærket fra Beverly Hills laver nogle af verdens bedste barberkoste. Siden 1965 har mærket domineret branchen og udviklet det ene lækre produkt efter det andet.

Markedets bestsellers

Jeg vil til slut vise dig 3 forskellige barberkoste, som jeg til enhver tid kan anbefale. Fælles for dem alle er, at kvaliteten er virkelig god. Jeg har valgt nogle produkter, som varierer i pris. På den måde er der noget for enhver smag.

njord-barberkostNjord Barberkost (Best Badger)

Denne barberkost fra Njord er absolut bemærkelsesværdig. Det er et klassisk produkt, og hårtypen er grævlingehår. Prisen er virkelig lav (249 kroner), men kvaliteten er ikke til at tage fejl af. Skaftet er desuden af træ, og ovenpå har man placeret sort plastic.

Hvis du undrer dig over, hvad best badger betyder, så kan jeg fortælle dig, at det betyder grævling. Det er blot for at fortælle, at denne kost er med grævlingehår hvilket er meget eksklusivt. Njord skriver, at hårene er taget fra ryggen og maven, hvilket er meget normalt.

Til førstegangskøberen kan jeg varmt anbefale denne barberkost, men jeg synes også, du skal tage et kig på de næste, jeg tager fat i!

Køb barberkosten hos made4men

parker-owst-barberkostParker OWST Barberkost (Silvertip Badger)

Her har vi fat i en barberkost fra det førnævnte mærke, Parker. Vi stepper lidt op i forhold til prisen, som nu lægger på 499 kroner. Heldigvis kan det også mærkes på barberkostens kvalitet. Barberkosten har Silvertip Badger hvilket betyder sjældne grævlingehår, som kun kan plukkes fra nakken. Disse børstehår er desuden de mest sjældne og dyreste, der findes på markedet.

Skaftet er af oliventræ, og det lyse look fuldendes med de lyse børstehår og den krom-belagte knop. Hvis du er villig til at give lidt mere for en god barbering, så kan jeg varmt anbefale denne barberkost. Du bør dog lige kigge på den sidste kost, jeg anbefaler. Den bør også falde i god jord 😉

Køb barberkosten hos made4men

baxter-of-california-shave-brushBaxter of California Barberkost (Silvertip Badger)

Er du på udkig efter det ypperste, så er denne barberkost et rigtig godt valg. Skaftet er lavet af plastic, som er blevet krom-belagt. Hårtypen er igen de meget sjældne grævlingehår, som kun kan plukkes fra nakken af. Prisen skubbes også lidt i vejret, men kvaliteten er heller ikke til at tage fejl af.

Jeg har selv denne barberkost stående i salonen, og vi er meget glade for den.

Køb barberkosten hos made4men

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.