Køb en sød babynest på nettet

babynest introInden for kort tid er det blevet utrolig populært at have en babynest. Danske mødre har taget rigtig godt imod den lille praktiske og transportable seng. – Og med god grund.

Klik her for at se udvalget af babyreder

Ikke nok med at dit barn føler sig tryg ved at ligge i en babynest. – Du vil også selv slippe for at svøbe barnet ind i tæpper og dyner.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om alt, hvad der er at vide om babyreder (det bliver de også kaldt for). Men inden jeg går igang med et langt foredrag, vil jeg vise dig markedets 3 bedste og sødeste babyreder. Jeg har selv nøje udvalgt hvert enkelt produkt og har testet samtlige produkter.

KarenMit navn er Simone. Jeg er 31 år gammel og skriver om baby- og børneprodukter her på siden. Jeg har selv børn, og derudover driver jeg min egen babybutik. Jeg håber, du vil læse med her på siden.

De 4 bedste og sødeste babynest

Babydan babynest

babydan babynest

Babydan har lavet denne lækre og søde babynest, der er beregnet til de helt små børn fra 0-6 måneder. Denne babynest sikrer, at dit barn ikke lægger i træk for vind og skaber god tryghed.

Der medfølger en blød madras. Madrassen er aftagelig hvilket gør babyreden mere fleksibel.

Køb her!

Candide babynest

Candide babynest

Også Candide har lavet en lækker og stilren babynest, som også er beregnet til de helt små børn fra 0-6 måneder.

Denne babynest kan justeres i størrelse hvilket gør, at både den nyfødte og den lidt større baby kan ligge deri. Produktet er i 80% bomuld og 20% polyester.

Køb her!

By Cara babynest

babynest i blå

Hvis du er ude efter en økologisk babynest, så synes jeg, du bør overveje Filibabbas babynest.

Den findes i en lang række farver, kan justeres i størrelsen og bruges fra 0-6 måneders alderen. Også denne babynest har en aftagelig madras. Babyreden er i 100% økologisk bomuld.

Køb her!

Testvinder: Babynest fra MamaMilla

mammalimmaSidst men ikke mindst, har jeg også testet babynesten fra MamaMilla. Uden tvivl er denne min favorit. Her er der kræset for de gode materialer, det smukke design og de lækre detaljer såsom snoresystem, Fossflakesfyld, og den er vaskbar.

Denne babynest er også dansk og består af økologisk bomuld.

Den har, som 2 af de andre også en udtagelig madras, men men men, hold nu fast, denne babynest har også et snoresystem, som gør det muligt at justere babynesten i størrelse, det er virkelig smart. Jeg synes også, det fungerer godt med lukkesystemet hen over snorene, så disse ikke er til fare for barnet. Derudover blev jeg virkelig overrasket over forskellen i fyldet. MamaMilla har, som de eneste på markedet, fyldt Fossflakes i kanten. Det giver en helt anden oplevelse af babynesten. MamaMillas babynest er derfor fantastisk blød og lækker. Samtidig er babynesten temperaturregulerende og allergivenlig, og det søde fjertryk er da bare "to die for". Den fås i hvid, sort og grå.

Ikke nok med det, så kan denne babynest vaskes ved 60 grader, altså den kan blive helt ren og fri for støvmider. Fyldet var stadig blødt, ensartet og lækkert, selv efter at vi havde vasket den mange gange. Stor anbefaling herfra, den kan købes her:

Køb her!

Kært barn har mange navne

Babynest, babyrede og sengerandsslange er bare nogle få navne, som man forbinder med dette produkt. Jeg bruger for det meste ordet babynest, men du skal ikke blive forvirret, hvis der er nogle, der bruger andre ord. Man kan sige, at babyrede er det korrekte danske ord, hvor babynest er det engelske ord for den.

Sengerandsslange forbinder de fleste med et produkt fra 70’erne, men man kan faktisk godt sige, at det var den første form for babynest, der kom frem. Funktionen er i hvert fald den samme. At skabe tryghed hos barnet ved at genskabe den snæverhed, som barnet kender fra mors mave. Jeg bruger ordet babynest, da det er det ord, de fleste bruger.

hvid babynestHvad er en babynest?

En babynest er en transportabel/flytbar seng, der er formet som en rede. Sengen bruges til nyfødte babyer – ofte fra 0-6 måneder.

En babynest har en høj kant hvilket beroliger babyen og skaber tryghed. Husk på at babyen har været vant til ikke at have ret meget plads inde i maven. Af den grund vil babyen føle sig mest tryg, hvis den ligger i en lille seng.

Der findes forskellige typer af babyreder. Den mest kendte babyrede er med madras. Men man kan også finde babyreder uden madrasser.

babynest til tvillingerNogle babyreder kan også tilpasses i størrelsen. Det er rigtig praktisk, hvis reden både skal bruges, når barnet er nyfødt, og når det bliver lidt ældre.

Hvor kommer produktet fra?

Selvom babyreder er nye for os danskere, så har de faktisk eksisteret i et stykke tid. I 2003 blev ideen skabt i Sverige. Faktisk fik man inspiration fra de svøb, som vi kender fra sygehusenes neonatal afsnit. Disse svøb bruges normalt til at skabe tryghed for babyer, der er født for tidligt.

Babyer har været vant til at føle sig trængt og har ikke haft ret meget plads at gøre med inde i maven. Derfor skaber det tryghed med en babynest, som danner en lille mur/ramme for babyen.

Hvornår bruger man den?

Det er kun dig, der sætter grænser for, hvornår en babynest kan bruges. Du kan eksempelvis bruge den i sofaen, tremmesengen, hotelsengen og i forældrenes seng.

Nu har jeg selv et barn på knap 1 år, og vi stoppede med at bruge babyreden, da hun blev 7 måneder gammel. Men vi brugte altid reden i sofaen, når vi var inde i stuen. Derudover brugte vi den også i tremmesengen, fordi vi syntes at sengen var for stor til hende.

Hvor længe kan man bruge den?

Nu har vores datter ligget i den, indtil hun rundede de 7 måneder. I den 6. måned blev vi også nødt til at åbne for fodenden – ellers kunne hun ikke ligge helt strakt med benene. Producenterne anbefaler, at den bruges til babyer fra 0-6 måneder. Men hvis man har en pige, der ikke fylder ret meget, så kan man sagtens bruge den i lidt længere tid.

Det er i hvert fald, hvad vi har gjort, og det har fungeret rigtig fint.

Hvorfor skal man have en babynest?

Det skal du fordi, at det skaber tryghed for dit barn. Som allerede nævnt så har babyen været vant til ikke at have ret meget plads under graviditeten. Derfor føler babyen sig usikker og utryg, hvis den lige pludselig skal ligge i en stor tremmeseng.

Hvor kan jeg købe babyreder?

Efterhånden kan du finde dem i næsten alle babybutikker. Jeg anbefaler dig at købe din babyrede på nettet. For det første er det meget nemmere at købe den på nettet. Du kan selv få et overblik over de forskellige produkter, og du får produktet leveret til døren inden for 1-2 dage. Mere vigtigt er, at det er meget billigere at købe den på nettet. Ofte sparer du 50% ved at købe din babyrede på nettet.

Se udvalget af babyreder her

Sy din egen babynest

Hvis du er kreativ og god til at sy, så er det også muligt at sy din egen babynest. Det er en større stykke arbejde og tager sin tid – men det er helt bestemt tiden værd, hvis man har evnerne til det. Jeg har fundet en video på Youtube, hvor en super dygtig nordmand fortæller, hvordan du skal gribe opgaven an. Se med herunder:

Spørgsmål, erfaringer, kommentarer

Som altid er du mere end velkommen til at komme med input. Hvis du har spørgsmål, vil jeg hellere end gerne hjælpe dig godt på vej. Nu har jeg selv været hele processen igennem og har selv brugt en babynest til min egen datter. Jeg har derfor en del viden om produktet og vil meget gerne hjælpe dig på vej.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.