Alverdens mad med Tefal ActiFry

ActiFry start
Den nye ActiFry 2in1

Tefal ActiFry har fuldstændig ændret det syn, man før har haft på frituregryder. Før ActiFry kom til verden, anså man frituregryder for at være usunde, hvilket de i den grad også var. De krævede forfærdelig meget olie og ressourcer, hver gang man skulle bruge dem. Det gjorde også, at frituregryder egentlig mest var forbeholdt restauranter, pølsevogne og lignende.

Men lad mig komme direkte til sagen. ActiFry er en realitet og har været det i et par år. Tefal bliver ved med at lancere nye modeller inden for serien. – Og frituregryderne bliver bedre, og får flere funktioner.

Frituregryder er næsten hvermandseje idag, og ActiFry-serien har specielt slået sig fast ved at kunne lave pomfritter (og meget andet mad) med kun 1 spiseskefuld olie. What? Ja, du hørte rigtigt.

Men Tefal ActiFry er stadig forholdsvis ukendt i Danmark, og det synes jeg er en skam. Frituregryderne har nemlig ændret sig i løbet af de seneste år. Jeg har nu tænkt mig at dele mine erfaringer med Tefal Actifry-serien. Jeg har selv prøvet alle modellerne og kan derfor give dig det bedste bud på, hvilken frituregryde du bør vælge. Jeg vil også linke til nogle troværdige forhandlere, der sælger frituregryderne.

Hvis du ikke allerede kender til mig, så er mit navn Kasper. Jeg har i knap 8 år arbejdet med køkkenartikler, driver denne hjemmeside og driver egen butik. Tefals produkter har jeg altid haft stor interesse i, da det er et brand, som er kendt for god kvalitet og fornuftige priser.

Se udvalget af ActiFry frituregryder

Hvorfor en Tefal ActiFry frituregryde?

Tefal har med sine godt 70 år været en markedsleder inden for den danske køkkenbranche. Tefal er kendt for deres altid gode kvalitet, nytænkning og design.

Da jeg for første gang hørte om Tefal ActiFry, var jeg lidt skeptisk. Først og fremmest fordi Tefal aldrig før havde produceret frituregryder. Men også fordi de fortalte, at man kun behøvede 1 spiseskefuld i deres gryder. Da jeg så prøvede deres frituregryde, var jeg ikke i tvivl længere. Det behøver ikke at være usundt at lave pomfritter i en frituregryde. Tvært imod.

Det gode ved Tefal ActiFry er for det første, at du slipper for lugten af friture. Hvis du bruger en traditionel frituregryde, så sidder det altså fast i væggen et par dage efter. Derudover kan du med en ActiFry friturestege uden, at det bliver usundt. Du behøver vitterligt ikke mere end 1 spiseskefuld olie.

Gryderne er meget effektive, og det tager derfor ikke ret lang tid at lave pomfritter. – Men du kan også bruge den til meget mere andet end pomfritter. De nye modeller af ActiFry gør det muligt at stege vidt forskellige ting på samme tid. Se for eksempel herunder en video af Tefal ActiFry 2in1:

Noget andet jeg altid lægger stor vægt på er, at mine køkkenredskaber er nemme at rengøre. Heldigvis er Tefal ActiFry også nem at have med at gøre på det punkt. Alle dele kan puttes i opvaskemaskinen. Det betyder faktisk, at du kan friturestege uden at skulle vaske op i hånden. Smart, ikke?

Så for at gøre det kort. Du skal købe en Tefal ActiFry frituregryde fordi:

  1. det er sundt
  2. det er nemt
  3. det lugter ikke 3 dage efter af friture
  4. du kan lave alverdens mad
  5. det er 100% sikkert
  6. det smager godt

Og lad mig så fortælle dig om de forskellige ActiFry-modeller der findes.

Samtlige Tefal ActiFry frituregryder

Jeg har testet alle de Tefal ActiFry frituregryder, der findes på markedet. På baggrund af mine tests kan du finde ud af, hvilken du bør købe.

Tefal ActiFry 2in1

ActiFry startTefal ActiFry 2in1 er det nyeste skud på stammen. Jeg har glædet mig helt vildt til, at jeg skulle få fingrene i den, og jeg kan love dig for, at den lever op til mine forventninger!

Førstehåndsindtryk

Gryden kommer i en fin kasse, og når man åbner den, er den pakket godt ind i pap og lignende materialer. Der er vedlagt en fin brugsanvisning og en lille bog med opskrifter. Designmæssigt ligner frituregryden dens forgængere og skiller sig derfor ikke ret meget ud. Designet er dog stadig fornyet og lækrere at se på.

Dér hvor gryden adskiller sig fra de andre er, at den både har en gryde og en pande. Panden er let at putte på gryden. Derudover er der også en palet i gryden, som sørger for at vende indholdet. – Og det gør den uden nogle problemer.

Materialer og kvalitet

Actifry express displayMit indtryk er, at der er tale om nogle solide materialer. Når jeg for eksempel tager gryden i hånden, så er der ikke noget, der sidder løst eller føles forkert.

Ser man på materialerne, så er der nogle af delene, som er af plastic, og andre er af teflon (f.eks. er gryden teflon-belagt). Der er ikke noget forkert i, at Tefal har valgt plastic. Det fungerer rigtig fint og uden nogle problemer.

Funktioner og ydeevne

Først og fremmest er gryden virkelig hurtig om at komme igang. Det ser ud som om, at den meget hurtigt bliver varm. Det tager jo de her 40 minutter for at lave pomfritter hvilket ikke er ret lang tid. Specielt ikke når man ikke behøver at holde øje med dem.

Noget andet spændende ved ActiFry 2in1 er dens funktioner. For denne Tefal ActiFry 2in1 har altså mange flere funktioner end de tidligere frituregryder.

Altså først og fremmest så har den 4 forskellige madprogrammer. Den har en timer, en autostop funktion og en helt ny 2in1 teknologi, der er specielt egnet til denne maskine. Det er en teknologi, der sørger for, at varmen både føres op til panden og ned til gryden.

Hvis du har lyst, kan du se en video af gryden herunder. I videoen kan du se hvordan og hvorledes, den fungerer:

Pris

Det er den dyreste ActiFry maskine, der er på markedet lige nu. Men i forhold til hvad den kan, så kan man simpelthen ikke klage. Du får nærmest et komplet komfur i denne maskine. – Bare meget mere effektivt end et traditionelt komfur 🙂

Bedømmelse

Jeg kan virkelig ikke finde på noget negativt at sige om Tefal ActiFry 2in1. Derfor får den topkarakter, da det virkelig er en fantastisk maskine. Derudover kan man både bruge den, hvis man er alene eller flere om at lave mad i dagligdagen. Den kan VARMT anbefales 🙂

Køb Tefal ActiFry 2in1

Tefal ActiFry Express XL

ActiFry-Express-XLDen næste jeg tager fat på er en ny og forbedret udgave af den klassiske Tefal ActiFry 1 kg. Jeg vil ikke anmelde den klassiske Tefal ActiFry 1 kg, da den er en smule forældet. Men jeg kan allerede fortælle dig nu, at du skal købe den her i stedet for ActiFry 1 kg.

Førstehåndsindtryk

Igen bliver denne gryde også leveret i en fin kasse, med en brugsanvisning og en opskriftsbog. Designmæssigt synes jeg personligt, at det er den flotteste af alle modeller. Jeg kan godt lide, at Tefal går væk fra det firkantede og fyldige design.

Og selvom ActiFry Express XL ikke er mindre end 2in1, så føles det altså sådan. Det må have noget at gøre med de runde former.

Express XL har ligesom 2in1 også en palet, der får vendt indholdet rundt på alle ledder og kanter.

Materialer og kvalitet

Igen synes jeg også, at det virker som nogle robuste materialer. Det eneste negative jeg har, at tilføje her er, at jeg synes glasset virker en smule skrøbeligt. Det er nok bare mig, men jeg synes det virker lidt for tyndt. Til gengæld er jeg VILD med displayet, og jeg kan godt lide, at Tefal har brugt nogle andre materialer og farver til deres displayfunktion.

Resten af materialerne kender vi fra ActiFry 2in1. Der er nemlig også blevet brugt plastic og teflon-belægning her.

Actifry 2in1 teknologiYdeevne og funktioner

Det specielle ved den her ActiFry maskine er netop, at ydeevnen er ekseptionel. Ifølge Tefal er den 30% hurtigere end alle andre ActiFry maskiner. Nu har jeg selv prøvet den, og den er sgu´ god nok. Det tager ikke mere end 25-30 minutter at lave pomfritter (det tog 40-45 minutter for ActiFry 2in1 at lave pomfritter).

Og samtidig med at den er hurtig, så har den stadig en kapacitet på 1,5 kg. Så der er altså plads til hele familiens pomfritter på en gang.

Pris

Prisen er ikke til at klage over. Specielt ikke i forhold til hvor meget du får for pengene. I forhold til andre ActiFry maskiners priser så lægger den her i midten.

Bedømmelse

Igen er det en virkelig lækker frituregryde, vi har os her. Af den grund får den også en topkarakter. Den kan det hele. Det eneste den ikke kan i forhold til ActiFry 2in1 er, at den ikke kan stege to forskellige måltider på samme tid.

Køb Tefal ActiFry Express XL

Tefal ActiFry Snacking

ActiFry snackingDenne ActiFry Snacking frituregryde minder faktisk rigtig meget om den førnævnte klassiske ActiFry 1 kg frituregryde. Den eneste forskel er, at der medfølger en snackkurv.

Førstehåndsindtryk

Endnu en gang er den her frituregryde også pakket godt ind i en stor kasse. Der medfølger også en brugsanvisning og en lille opskriftsbog.

Der hvor den her maskine adskiller sig fra de andre er, at der medfølger en snakkurv. Du kan også se den sølvfarvede snackkurv på billedet nedenfor. Snackkurven gør det muligt at lave mange andre retter, som for eksempel er paneret. For eksempel fiskefiletter og kokretter. Så hvis du primært vil bruge din ActiFry maskine til det, så skal du købe en Tefal ActiFry Snacking.

Actifry snacking snakkurvMaterialer og kvalitet

Nu ved jeg godt, at jeg i alle de andre tests har fortalt dig, at kvaliteten er virkelig god. Og det er den altså også her. Når jeg tager fat i de forskellige dele, virker de robuste og solide.

Ligesom de andre maskiner har den her også nogle dele, der er lavet af plastic, og andre dele der er teflon-belagte.

Ydeevne og funktioner

Når man tænder for maskinen, kommer den hurtigt i omdrejninger. Der er ikke så meget slænger i valsen på det punkt. Funktioner er der også nok af. Den har en timer og forskellige madprogrammer.

Derudover har den også en teknologi, der gør, at varmen kan nå hele vejen rundt.

Hvis du gerne vil se Tefal ActiFry Snacking på video – så se med herunder:

Pris

Prisen på Tefal ActiFry Snacking kan du ikke klage over. I forhold til de andre maskiner, så er det her den billigste. Du får i hvert fald, hvad du betaler for.

Bedømmelse

Jeg vil sige det sådan, at det er en god frituregryde. MEN. Det er altså en lidt gammel model, og det betyder også, at Tefal ActiFry Express XL og Tefal ActiFry 2in1 er bedre end den her. Derfor vil jeg anbefale, at købe en af de to første jeg tog fat i.

Men der er stadig ingen tvivl om, at ActiFry Snacking er en god frituregryde. De andre er bare bedre.

Køb Tefal ActiFry Snacking

Sammenligning af ActiFry frituregryder

Nu har jeg allerede nævnt, at du bør gå efter ActiFry 2in1 eller ActiFry Express XL. For at gøre det lidt mere overskueligt, så vil jeg prøve at stille de forskellige frituregryder op mod hinanden. Så hvis du ikke allerede har bestemt dig for, hvilken du skal vælge, så kan du i hvert fald få lettere ved det nu:

ActiFry 2IN1


ActiFry 2in1

ActiFry Express XL


ActiFry-Express-XL

ActiFry Snacking


ActiFry snacking
TYPE1 spiseske oile1 spiseske oile1 spiseske oile
SERVERINGER664
ACTIFRY TEKNOLOGIjajaja
KAPACITETop til 1,5 kgop til 1,5 kg1 kg
2 FRITURE ZONERjanejnej
LÅG MED VINDUEjajaja
LCD SKÆRMjajaja
AUTOSTOPjanejnej
TIMERjajaja
AFTAGELIG SKÅLjajaja
TILBEHØR1 ske og 1 2in1 pande1 ske1 ske
STRØM1400 W1500 W1400 W

Top 3 ActiFry Opskrifter

Nu hvor jeg selv har eksperimenteret lidt med de forskellige maskiner, så har jeg også haft tid til at lave mine egne ActiFry opskrifter. De har selvfølgelig været opfundet i et stykke tid. Jeg har bare prøvet at lave nogle af mine yndlingsretter i min egen ActiFry.

Men jeg har samlet mine 3 bedste ActiFry opskrifter herunder:

Paprika Pommes

[ezcol_1third]

Spicy fries

[/ezcol_1third]

[ezcol_1third]

Ingredienser

1,5 kg kartofler

Salt

Paprika

Olivenolie

[/ezcol_1third]

[ezcol_1third_end]

Sådan gør du

1. Først skræl kartoflerne og skær dem ud i din ønskede størrelse (ikke mere end 15 mm tyk). Tør kartoflerne.

2. Læg kartoflerne i din ActiFry´en og tilsæt olivenolie.

3. Tænd ActiFry´en og giv dem 35-40 minutter. Tilsæt derefter salt og paprika

[/ezcol_1third_end]

Kyllingelår med hvidløg

[ezcol_1third]

Kyllingelår

[/ezcol_1third]

[ezcol_1third]

Ingredienser

500 g kyllingelår uden skind

1 spiseske finthakket løg

1 spiseske citronsaft

Olivenolie

Salt

[/ezcol_1third]

[ezcol_1third_end]

Sådan gør du

1. Rens kyllingelårene og sørg for at de har dryppet af. Læg dem i din ActiFry.

2. Tilsæt olie og lad dem stege i 15-20 min. Tilsæt hvidløg og citronsaft og rør lidt rundt. Lad det stege videre i 5-10 min.

[/ezcol_1third_end]

Sprøde bønner

[ezcol_1third]

bønnefritter

 

[/ezcol_1third]

[ezcol_1third]

Ingredienser

1 kg bønner

Finthakket hvidløg

Salt & pebber

Olivenolie

[/ezcol_1third]

[ezcol_1third_end]

Sådan gør du

1. Rens bønnerne og kom dem i din ActiFry. Tænd maskinen og giv dem 15 min.

2. Tilsæt nu olien, hvidløg, salt & pebber. Giv dem 20-25 mere.

[/ezcol_1third_end]

Tefal har også en officiel YouTube-side, hvor de af og til lægger ActiFry opskrifter op. Du kan besøge deres kanal her.

De har også deres egen app, hvor der findes et hav af forskellige opskrifter. Søg efter “My Actifry” på Google Play eller i App Store. Så finder du den med sikkerhed.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.